13 Март 2014

Вакцинація

Вакцинація цуценяти.

 

Сьогодні на зооветеринарному ринку є величезна кількість вакцин від небезпечних інфекційних захворювань.

Собак вакцинують від чуми м'ясоїдних, від парвовірусного ентериту, від інфекційного гепатиту, від аденовирусных інфекцій і парагрипу, від сказу, від лептоспірозу. Всі вищезазначені захворювання дуже небезпечні для здоров'я та життя вашого улюбленця.

 

Прищеплена собака має «захист» від хвороби, проти якої проводилась вакцинація. Але, якщо був безпосередній контакт із хворою собакою, то вакцинована собака перехворіє в легкій формі. І, як правило, вакцинована собака немає ускладнень після хвороби, якщо вона таки перехворіла.

 

Оптимальний період для першої вакцинації цуценяти – 2 місяці.  Якщо ж батьки цуценяти були привиті, то перша може бути у тримісячному віці. Друга прививка проводиться через 3-4 тижні після першої. Третій етап у віці 6-7 місяців (після зміни молочних зубів). Наступна ж вакцинація має бути у рік, і щороку повторювати (1 раз на рік).

 

ВАЖЛИВО! Вакцинація проти сказу є обов’язковою, встановленою Законодавством України!

 

NOTA BENE!!!

-          Маленьке цуценя, яке ще невакциноване, не бажано виводити на вулицю. А якщо і гуляти , то уникати контакту з іншими тваринами і місць де вони «збираються».

-          В обов’язковому порядку прогнати вашому улюбленцю глисти. За 7-10 днів до прививки.

-          Вакцинувати можна лише здорову тварину.

 

Яку вакцину придбати – вирішувати вам, адже зараз існує багато комплексних, якісних і відносно недорогих вакцин. Про які вам розкажуть у будь-якій ветеринарній аптеці.

Де проводити вакцинацію? Найбезпечніше – це викликати лікаря додому. Адже тоді ви гарантовано уникаєте можливості заразити вашого улюбленця якимись хворобами у клініці, що малоймовірно, але можливо. Хоча сьогодні більшість ветклінік використовують дезінфікуючі противірусні засоби для обробки приміщень. Робити привичку самим.. не радимо, не маючи досвіду! Особливо маленькому цуценяті, лікар якнайкраще зможе оглянути вашого улюбленця і зробити все правильно. Якщо ж таки хочете це зробити самі, то нехай це будуть не перші три – найважливіші вакцинації. І ще раз нагадаємо,що вакцинація проти сказу є обов’язковою і важливо аби у паспорті тварини поряд з наліпкою від вакцини був підпис або печатка лікаря.

 

Одразу після прививки не поспішайте нести вашого друга до інших знайомитись, адже мусить пройти біля 2-3 тижнів, аби собака дійсно вже була захищена.

Тепер ви сміливо можете радіти життю з вашим улюбленцем і показувати йому світ!

: